Tvarohová bábovka

21.11.2016 23:48
          


 

POTŘEBUJETE

  • 320 g másla

  • 500 g cukru (můžete použít hnědý, nebo stévii)

  • 2 vanilkové cukry

  • 6 vajec

  • 750 g tvarohu

  • špetku soli

  • 400 g krupice (nebo hrubé mouky)

  • 1,5 prášku do pečiva

  • kůra a šťáva z celého citronu

  • máslo hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

  • m,oučkový cukr na posypání

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 175 st. 

Změklé máslo, cukr, žloutky a kůra se šťávou z citronu ve velké míse, nejlépe za použití elektrického šlehače, vyšleháme do světlé pěnové konzistence.

Vmícháme tvaroh se špetkou soli. Pak přidáme krupici smísenou s práškem do pečiva. 

Nakonec do těsta opatrně zapracujeme pevný sníh ze šesti vajec. 

Můžeme přidat hrst rozinek namočených předem v rumu, kousek těsta na mramorování obarvit kakaem, ale také můžeme nechat bábovku celou světlou. Bude nadýchaná, jemně provoněná citrónem a vanilkou. 

www.varimeapecemevlitine.com/

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

17.02.2022 14:59
18.01.2022 12:53
02.11.2021 18:48
13.10.2021 14:06
21.08.2021 10:14
13.07.2021 12:37
20.06.2021 16:44
26.01.2021 20:33
30.12.2020 11:49
14.12.2020 09:20
17.10.2020 10:32
30.09.2020 17:35
17.09.2020 14:07
07.09.2020 14:31
30.08.2020 15:42
19.08.2020 11:35
14.07.2020 20:31
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>