Tvarohová bábovka

21.11.2016 23:48
          


 

POTŘEBUJETE

  • 320 g másla

  • 500 g cukru (můžete použít hnědý, nebo stévii)

  • 2 vanilkové cukry

  • 6 vajec

  • 750 g tvarohu

  • špetku soli

  • 400 g krupice (nebo hrubé mouky)

  • 1,5 prášku do pečiva

  • kůra a šťáva z celého citronu

  • máslo hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

  • m,oučkový cukr na posypání

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 175 st. 

Změklé máslo, cukr, žloutky a kůra se šťávou z citronu ve velké míse, nejlépe za použití elektrického šlehače, vyšleháme do světlé pěnové konzistence.

Vmícháme tvaroh se špetkou soli. Pak přidáme krupici smísenou s práškem do pečiva. 

Nakonec do těsta opatrně zapracujeme pevný sníh ze šesti vajec. 

Můžeme přidat hrst rozinek namočených předem v rumu, kousek těsta na mramorování obarvit kakaem, ale také můžeme nechat bábovku celou světlou. Bude nadýchaná, jemně provoněná citrónem a vanilkou. 

www.varimeapecemevlitine.com/

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

09.09.2018 11:05
27.08.2018 16:28
08.07.2018 10:23
04.07.2018 09:38
28.05.2018 14:56
06.05.2018 11:56
23.03.2018 17:04
06.03.2018 15:12
27.02.2018 13:17
13.02.2018 12:31
02.02.2018 15:05
20.01.2018 17:25
11.01.2018 12:27
07.01.2018 13:39
04.01.2018 14:25
11.12.2017 17:07
26.11.2017 11:14
09.11.2017 13:14
27.10.2017 13:25
22.10.2017 14:14
13.10.2017 19:24
18.08.2017 09:01
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>