Tvarohová bábovka

21.11.2016 23:48
          


 

POTŘEBUJETE

  • 320 g másla

  • 500 g cukru (můžete použít hnědý, nebo stévii)

  • 2 vanilkové cukry

  • 6 vajec

  • 750 g tvarohu

  • špetku soli

  • 400 g krupice (nebo hrubé mouky)

  • 1,5 prášku do pečiva

  • kůra a šťáva z celého citronu

  • máslo hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

  • m,oučkový cukr na posypání

POSTUP

Troubu si předehřejeme na 175 st. 

Změklé máslo, cukr, žloutky a kůra se šťávou z citronu ve velké míse, nejlépe za použití elektrického šlehače, vyšleháme do světlé pěnové konzistence.

Vmícháme tvaroh se špetkou soli. Pak přidáme krupici smísenou s práškem do pečiva. 

Nakonec do těsta opatrně zapracujeme pevný sníh ze šesti vajec. 

Můžeme přidat hrst rozinek namočených předem v rumu, kousek těsta na mramorování obarvit kakaem, ale také můžeme nechat bábovku celou světlou. Bude nadýchaná, jemně provoněná citrónem a vanilkou. 

www.varimeapecemevlitine.com/

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

09.08.2017 21:20
04.08.2017 19:32
30.07.2017 10:29
23.07.2017 15:17
21.07.2017 12:12
07.07.2017 10:51
20.06.2017 22:10
02.06.2017 15:42
27.05.2017 14:59
21.04.2017 12:55
22.03.2017 14:14
12.02.2017 13:42
28.01.2017 11:47
14.01.2017 16:30
12.01.2017 11:39
08.01.2017 00:11
05.01.2017 16:54
02.01.2017 19:54
01.01.2017 14:34
19.12.2016 22:18
16.12.2016 00:46
05.12.2016 18:11
29.11.2016 21:38
27.11.2016 14:13
21.11.2016 23:48
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>