Tagliatelle s olivami a Otmou


 

Na těstoviny potřebujete:

  • 1 balení čerstvých tagliatelle

  • ½ bílé cibule

  • 1 lžíce bazalkového nebo petrželového pesta

  • 1 vanička zelených oliv naložených v chilli

  • 10 sušených rajčat

  • 1 stroužek česneku

  • 200 ml kečupu Otma

  • strouhaný sýr dle chuti – gouda, cheddar, parmazán

  • 1 lžíce olivového oleje na smažení

  • sůl a pepř

Postup

Těstoviny uvaříte ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Cibulku si nakrájíte najemno. Sušená rajčata a olivy na půlky (můžete si nechat celé na ozdobu), česnek na plátky. 

Na olivovém oleji osmahnete cibuli, přidáte rajčata, česnek, olivy a po asi 2 minutách zalijete kečupem. Přidáte lžíci pesta a necháte minutu probublat. V pánvi nebo hrnci smícháte směs s těstovinami. Dochutíte kořením. 

Na talíři zdobíte jídlo sýrem, celými olivami a sýrem.

Zdroj: Otma