JAK SPRÁVNĚ USKLADNIT OVOCE A ZELENINU?

V jakých prostorách a podmínkách je jednotlivé druhy vhodné skladovat tak, aby vám vydržely co nejdéle? celý článek

CUKETA 13KRÁT JINAK

Dnes patří k nejoblíbenější zelenině. Hodí se k vaření, sušení, pečení, zapékání, grilování... A chutná naslano i nasladko. Třináctka vybraných receptů to dokazuje celý článek

ČAS ŠVESTKOVÝCH KOLÁČŮ

Jsou pochoutkou babího léta. Chutnají s drobenkou, mákem, skořicí a sněhovou peřinkou. Můžete vyzkoušet šest receoptů celý čánek 

 HOUBY PO ITALSKU 

Houbové pokrmy jsou oblíbené nejen u nás, ale v jiných zemích. Například v Itáli. Nabízíme vám k ochutnání tři tamní recepty, které mohou naší tradiční kuchyni jen obohatit. celý článek

Čtěte také: Houbové pochoutky   Houby na šest způsobů   Houby na talíři

ČERSTVOST POTRAVIN HLEDEJTE V DETAILECH

Vaříte rádi z čerstvých potravin, ale často namísto šťavnatého ovoce nebo kvalitního masa si z obchodů či farmářských trhů přinesete domů něco, co čerstvé rozhodně není? Nezoufejte – poradíme na co se zaměřit, abyste senespálili! celý článek

ZELENINA NETRADIČNĚ

Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. Zaměřme se na ředkvičky, mrkev a špenát...celý článek

APETIT – další články

    K podzimu patří sklizeň sezónního ovoce a zeleniny. V obchodech, na trzích i u farmářů je dostatek jablek, brambor,...
         Seznamování s cuketou netřeba, ale víme o ní stále málo.   Cuketa...
Také vás přepadají neodolatelné chutě na čokoládu? Nejste sama, patříte k valné části žen (asi i mužů), kteří si prostě tuto libůstku nedokážou...
Jakmile se objeví zralé švestky, je s létem konec. No, co naděláme, tak si to švestkové období alespoň pěkně užijme. Možností je víc než dost....
Konečně rostou! Málokdo z nás odolá touze nasbírat si bílé hříbky, hnědé poddubáky, babky, bedly nebo lišky.  Pro každou houbu má česká tradiční...
Grilování dnes praktikuje téměř každý. Stačí k tomu mít základní vybavení, suroviny a samozřejmě i hosty, kteří ugrilované lahůdky zkonzumují......
V tropických dnech přijde zmrzlina nebo ledový čaj k chuti. Doma si můžete toto chladivé osvěžení připravit do sklenic podle vlastní fantazie....
Záznamy: 1 - 7 ze 134
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

RECEPT NA DNEŠNÍ DEN

Candát  se smetanovou omáčkou a cibulovými paštičkami

Další recepty zde

 

TIP  
Zmrzlina od maminky

Ve vedru zmrzka potěší nejen děti. Můžete si ji udělat i doma.Lis na ovoce a zeleninu Home Made Juice od Concept (5999 Kč) ji snadno připraví. Domácí nanuk vyrobíte pouhým zmrazením vylisované šťávy z ovoce, stačí jen nalít do nanukových formiček šup do mrazáku.

Ovocná  zmrzlina
500 gramů mraženého ovoce (dle vlastní chuti) promíchejte s 2-3 lžícemi cukru a pak postupně vkládejte do lisu. Speciální sítko na přípravu chlazených dezertů vyrobí domácí zmrzlinu k okamžitému podávání.

ZAUJALO NÁS 

Mary Pickford: hvězdný drink nazvaný po „americkém zlatíčku“

Osvěžující nápoj vymyslel pro slavnou hvězdu během natáčení filmu v Havaně Charlie Chaplin s Douglasem Fairbanksem. Nejen, že koktejl skvěle chutná, ale navíc v sobě nese příběh starý už 98 let.

1 drink připravíte takto:  Do šejkru nalijte 40 ml Captain Morgan White Rumu, přidejte 40 ml čerstvého ananasového džusu, 10 ml Grenadine sirupu a 10 ml Maraschino likéru.

Prošejkrujte a nalijte do koktejlové sklenice s ledem. Ozdobte Maraschino višní a plátkem ananasu.

 
Toplist: Lady-in

Tipy & Rady & Triky do kuchyně

05.01.2018 14:00
17.07.2017 12:05
17.07.2017 11:49
17.12.2016 22:10
17.12.2016 22:08
17.12.2016 22:07
30.05.2016 22:58
30.05.2016 22:56
12.03.2016 18:27
04.03.2016 15:01
04.03.2016 14:59
18.04.2015 12:30
18.04.2015 12:28
18.04.2015 12:23
18.04.2015 12:20
18.04.2015 12:11
13.04.2015 13:39
13.04.2015 13:37
13.04.2015 13:36
13.04.2015 13:36
13.04.2015 13:36
13.04.2015 13:36
13.04.2015 13:35
1 | 2 >>