Toskánská kapustová polévka s fazolemi

06.11.2020 10:01


PŘÍPRAVA

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • trocha celeru včetně natě

  • 1 mrkev

  • 10 listů kapusty

  • 250 g bílých fazolí (vařených)

  • 150 ml bílého vína

  • 700 ml rajčatového pyré

  • 4 lžíce kečupu

  • 3 lžíce oleje (olivového)

  • 750 ml vody nebo vývaru

POSTUP

Na oleji osmahneme dozlatova cibulku nasekanou najemno. Pak k ní přidáme kostičky celeru a mrkve a opékáme deset minut.
Kapustové listy omyjeme, zbavíme tvrdých stonků a nasekáme. Spolu s celerovou natí a prolisovaným česnekem je přihodíme do pánve a dusíme pět minut.
Do směsi pak přijdou fazole, rajčatové pyré a kečup. Přilijeme také vodu, nebo vývar, osolíme, opepříme a provaříme na mírném plameni po dobu 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Případnou sladkost dodá hnědý cukr – chceme-li polévku raději kyselejší, dochutíme ji naopak citronovou šťávou.

Tip na závěr : Servírujeme s topinkami potřenými česnekem.

 

www.receptynakazdyden.cz
  Za recept děkujeme neziskové organizaci Zachraň jídlo.