Paella s masem

18.11.2016 15:45

   Čtenářský recept

 

Potřebujete

  • 1 díl výběrové rýže

  • 3 díly vařící vody

  • olej

  • kousky kuřete nebo králíka

  • kousky vepřového masa

  • 3 stroužky česneku

  • zelené fazolky nebo hrášek

  • červená paprika

  • 1 rajče

  • špetka šafránu nebo směsi na paellu

  • máme-li, tak krevety, ryba, rybí file, mušle, škleble apod.

  • sůl

 

Postup

Rýži  si na pánvi nejprve trochu opražíme.

Na oleji opražíme kousky masa a další přísady (podlijeme jen v případě nutnosti trochou vodou z  odměřených 3 dílů, více vody nepoužívat).

Na opraženou rýži naskládáme rovnoměrně maso, zalijeme vařící vodou (rýže se nesmí přestat vařit!) a 18 minut necháme pomaloučku vřít. Nemícháme.

Používáme plochou širokou pánev, vaříme na plotýnce nebo na kamnech, aby byla teplota stejnoměrně rozložena po celé ploše pánve.

Můžeme pokapat citronem či dochutit podle vlastního gusta.

 

Recept  je od paní Marty Davidové z Prahy 4

Autorka píše, že rodina si tento druh paelly velmi oblíbila a paní Marta též.  Dovoluje jí totiž  kombinovat suroviny podle chuti a sezony a využívat i domácích zásob "co dům dal".  Proto neuvádí přesná množství, každý si tak může vše upravit podle své chuti a potřeb. 

Foto: pixabay

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

17.02.2022 14:59
18.01.2022 12:53
02.11.2021 18:48
13.10.2021 14:06
21.08.2021 10:14
13.07.2021 12:37
20.06.2021 16:44
26.01.2021 20:33
30.12.2020 11:49
14.12.2020 09:20
17.10.2020 10:32
30.09.2020 17:35
17.09.2020 14:07
07.09.2020 14:31
30.08.2020 15:42
19.08.2020 11:35
14.07.2020 20:31
Záznamy: 51 - 100 ze 254
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>