Kuřecí souvlaki po řecku

03.08.2022 13:46

PŘÍPRAVA

  • 500 g kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy

  • 4 lžíce citronové šťávy

  • 2 lžíce červeného vinného octu

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžičky oregana

  • 1 lžička tymiánu

  • sůl

  • pepř

POSTUP

Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v míse bylinky, citronovou šťávu a červený vinný ocet. Přidejte rozdrcené stroužky česneku a osolte a opepřete.
Maso nakrájejte na plátky a pak ještě na menší kousky. Poté vložte do mísy s marinádou a nechte minimálně 6 hodin odležet v lednici.
Marinované maso napíchejte na špejle a připravte špízy na gril.
Na grilu pravidelně otáčejte. Hotové špízy podávejte s tzatziki nebo se salátem.

Foto a text Drůbežářského závodu Klatovy:
 

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

13.01.2024 18:56
PŘÍPRAVA ½ kg vepřového masa 5 mrkví nakrájených na jemné nudličky 1 pórek 2 cibule sůl, paprika, pepř, muškátový květ, kousek zázvoru rajský protlak 1 lžíce cukru Vepřové maso nakrájíme na kousky a dáme dusit.  Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, na kolečka...
01.01.2024 16:50
PŘÍPRAVA 12 kusů kuřecích křídel 3 lžíce oleje 1 kg brambor 2 cibule 2 lžíce másla sůl, pepř  na plátky nakrájené 4 stroužky česneku,  čerstvý rozmarýn olivový olej POSTUP Křídla očistíme, odstraníme letky a narovnáme je na hlubší plech...
16.12.2023 18:28
Není nic snadnějšího a rychlejšího, než kuřecí polévka na způsob známe „gulášovky“. Oproti standardní gulášové polévce je zdravější a plná kvalitních surovin. Co budete potřebovat? PŘÍPRAVA: Kuřecí  prsní řízky bez kosti od Drůbežářského závodu...
06.12.2023 12:48
PŘÍPRAVA 20 zelných listů podle počtu strávníků Náplň : ¾ kg mletého masa (mix nebo hovězí) 1 cibule sladká paprika, sůl, pepř Omáčka: rajský protlak nebo plechovka drcených rajčat velká cibule sůl, pepř, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, červená...
28.11.2023 22:42
PŘÍPRAVA ½ kg mletého masa 1 vejce 1 cibule 4 stroužky česneku Sůl, pepř, červená pálivá paprika, sladká paprika, majoránka, čubrica olej nebo sádlo na osmažení hrst strouhanky podle potřeby POSTUP Do mletého masa zamícháme drobně nakrájenou cibulku,...
21.11.2023 14:15
PŘÍPRAVA: 600 g kuřecích prsních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy 150 ml olivového oleje 3 lžičky grilovacího koření 30 g ostré zeleninové pochoutky harissa sůl pepř 2 větší batáty citronová šťáva 1 balení listového špenátu dýňová...
05.11.2023 19:08
PŘÍPRAVA: 8 kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy 1 lžíce sladké mleté papriky 1 malá dýně hokaido nebo ½ velké 2 červené cibule hrst vlašských ořechů olivový olej 5 větviček rozmarýnu sůl pepř 8 plátků másla na...
29.10.2023 11:50
Pokud máte v mrazáku sklenici s vývarem, je načase ji využít! Co dál budete potřebovat? PŘÍPRAVA:  bílé sterilované fazole nebo suché namočené přes noc řapíkatý celer, pórek, červenou cibuli, mrkev, čerstvý špenát, rajčata,  Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského...
08.10.2023 13:46
Není nad “babičkovskou klasiku” poctivý vývar s nudličkami a knedlíčky, který je všelékem a jasnou podzimní volbou.  Co budete potřebovat? Zelenina na polévku: mrkev, celer, petržel, pórek, cibule, česnek Koření na vývar: bobkový list, pepř, nové koření Koření na finální...
24.09.2023 15:44
Na tuto paštiku můžete využít švestkový džem, ale výborná jsou i povidla. Alkohol můžete použít takřka jakýkoliv, vhodné je portské, které v kombinaci se švestkami chutná skvěle, výborný je v paštice koňak nebo armagnac, ladí k ní ale i lehce voňavý Grand Marnier apod. Maso se do paštiky přidává...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>