Kuřecí souvlaki po řecku
03.08.2022 13:46
PŘÍPRAVA
-
500 g kuřecích prsou od Drůbežářského závodu Klatovy
-
4 lžíce citronové šťávy
-
2 lžíce červeného vinného octu
-
2 stroužky česneku
-
2 lžičky oregana
-
1 lžička tymiánu
-
sůl
-
pepř
POSTUP
Nejdříve si připravte marinádu. Smíchejte v míse bylinky, citronovou šťávu a červený vinný ocet. Přidejte rozdrcené stroužky česneku a osolte a opepřete.
Maso nakrájejte na plátky a pak ještě na menší kousky. Poté vložte do mísy s marinádou a nechte minimálně 6 hodin odležet v lednici.
Marinované maso napíchejte na špejle a připravte špízy na gril.
Na grilu pravidelně otáčejte. Hotové špízy podávejte s tzatziki nebo se salátem.
Foto a text Drůbežářského závodu Klatovy:
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
13.01.2024 18:56
PŘÍPRAVA
½ kg vepřového masa
5 mrkví nakrájených na jemné nudličky
1 pórek
2 cibule
sůl, paprika, pepř, muškátový květ, kousek zázvoru
rajský protlak
1 lžíce cukru
Vepřové maso nakrájíme na kousky a dáme dusit.
Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, na kolečka...
01.01.2024 16:50
PŘÍPRAVA
12 kusů kuřecích křídel
3 lžíce oleje
1 kg brambor
2 cibule
2 lžíce másla
sůl, pepř
na plátky nakrájené 4 stroužky česneku,
čerstvý rozmarýn
olivový olej
POSTUP
Křídla očistíme, odstraníme letky a narovnáme je na hlubší plech...
16.12.2023 18:28
Není nic snadnějšího a rychlejšího, než kuřecí polévka na způsob známe „gulášovky“. Oproti standardní gulášové polévce je zdravější a plná kvalitních surovin. Co budete potřebovat?
PŘÍPRAVA:
Kuřecí prsní řízky bez kosti od Drůbežářského závodu...
06.12.2023 12:48
PŘÍPRAVA
20 zelných listů podle počtu strávníků
Náplň :
¾ kg mletého masa (mix nebo hovězí)
1 cibule
sladká paprika, sůl, pepř
Omáčka:
rajský protlak nebo plechovka drcených rajčat
velká cibule
sůl, pepř, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, červená...
28.11.2023 22:42
PŘÍPRAVA
½ kg mletého masa
1 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
Sůl, pepř, červená pálivá paprika, sladká paprika, majoránka, čubrica
olej nebo sádlo na osmažení
hrst strouhanky podle potřeby
POSTUP
Do mletého masa zamícháme drobně nakrájenou cibulku,...
21.11.2023 14:15
PŘÍPRAVA:
600 g kuřecích prsních řízků od Drůbežářského závodu Klatovy
150 ml olivového oleje
3 lžičky grilovacího koření
30 g ostré zeleninové pochoutky harissa
sůl
pepř
2 větší batáty
citronová šťáva
1 balení listového špenátu
dýňová...
05.11.2023 19:08
PŘÍPRAVA:
8 kuřecích paliček od Drůbežářského závodu Klatovy
1 lžíce sladké mleté papriky
1 malá dýně hokaido nebo ½ velké
2 červené cibule
hrst vlašských ořechů
olivový olej
5 větviček rozmarýnu
sůl
pepř
8 plátků másla na...
29.10.2023 11:50
Pokud máte v mrazáku sklenici s vývarem, je načase ji využít! Co dál budete potřebovat?
PŘÍPRAVA:
bílé sterilované fazole nebo suché namočené přes noc
řapíkatý celer, pórek, červenou cibuli, mrkev, čerstvý špenát, rajčata,
Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského...
08.10.2023 13:46
Není nad “babičkovskou klasiku” poctivý vývar s nudličkami a knedlíčky, který je všelékem a jasnou podzimní volbou.
Co budete potřebovat?
Zelenina na polévku: mrkev, celer, petržel, pórek, cibule, česnek
Koření na vývar: bobkový list, pepř, nové koření
Koření na finální...
24.09.2023 15:44
Na tuto paštiku můžete využít švestkový džem, ale výborná jsou i povidla. Alkohol můžete použít takřka jakýkoliv, vhodné je portské, které v kombinaci se švestkami chutná skvěle, výborný je v paštice koňak nebo armagnac, ladí k ní ale i lehce voňavý Grand Marnier apod. Maso se do paštiky přidává...