Rizoto na léto

08.07.2018 10:23

PŘÍPRAVA (pro 4  osoby)

  • 250 g dlouhozrnné rýže

  • 5 plátků vařené šunky (cca 250 g)

  • 1 plechovku žampionů

  • 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku

  • 1 balení mraženého hrášku

  • mletý černý pepř

  • svazek petrželky

POSTUP

Rýži vsypeme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut

Nakrájíme šunku na proužky. Na sítu necháme okapat žampiony. V pánci zahřejeme tuk, na které šunku, žampiony a hrášek 5 až 7 minut dusíme.

Přidáme scezenou okapanou rýži a vše zapékáme zhruba dalších 5 minut.
Osolíme a opepříme. Posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Foto:  ham

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

01.02.2023 11:12
29.12.2022 12:58
17.12.2022 13:34
26.11.2022 16:20
19.11.2022 18:16
31.10.2022 12:55
20.10.2022 17:35
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>