Rizoto na léto
08.07.2018 10:23
PŘÍPRAVA (pro 4 osoby)
-
250 g dlouhozrnné rýže
-
5 plátků vařené šunky (cca 250 g)
-
1 plechovku žampionů
-
2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
-
1 balení mraženého hrášku
-
mletý černý pepř
-
svazek petrželky
POSTUP
Rýži vsypeme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut
Nakrájíme šunku na proužky. Na sítu necháme okapat žampiony. V pánci zahřejeme tuk, na které šunku, žampiony a hrášek 5 až 7 minut dusíme.
Přidáme scezenou okapanou rýži a vše zapékáme zhruba dalších 5 minut.
Osolíme a opepříme. Posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Foto: ham
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
24.09.2023 15:44
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25