Rizoto na léto

08.07.2018 10:23

PŘÍPRAVA (pro 4  osoby)

  • 250 g dlouhozrnné rýže

  • 5 plátků vařené šunky (cca 250 g)

  • 1 plechovku žampionů

  • 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku

  • 1 balení mraženého hrášku

  • mletý černý pepř

  • svazek petrželky

POSTUP

Rýži vsypeme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut

Nakrájíme šunku na proužky. Na sítu necháme okapat žampiony. V pánci zahřejeme tuk, na které šunku, žampiony a hrášek 5 až 7 minut dusíme.

Přidáme scezenou okapanou rýži a vše zapékáme zhruba dalších 5 minut.
Osolíme a opepříme. Posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Foto:  ham

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

21.11.2016 00:04
18.11.2016 15:45
15.11.2016 16:03
12.11.2016 23:08
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26