Archiv článků

13.04.2015 13:37
Když peču perník, přidávám méně ořechů, mandlí a rozinek, které nahradím strouhanou mrkvičkou. Tím se stane těsto méně kalorické, navíc zůstane déle čerstvé 
13.04.2015 13:37
Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
13.04.2015 13:36
Řídkou krémovou polévku zahušťuji bílou vekou nebo rohlíkem, který rozmočím ve vývaru a propasíruji do polévky přes síto.
13.04.2015 13:36
Aby maso rychleji ři vaření změklo, přidávám do vody trochu octa. Při dušení pomůže přidat hned lžíci vína.
13.04.2015 13:36
Okurku, lilek, cuketu a křen uchovávám zabalenou ve vlhkém  ubrousku v lednici. Hlávkový salát zase v misce s vodou a mrkev ponořím špčkami do sklenice s vodou. 
13.04.2015 13:36
Abych zbavila cibuli příliš ostré chuti, oloupu ji a celou vložím na chvilku do horké a vzápětí do studené vody. Cibule bude o poznání jemnější. Stejným způsobem lze zbavit pálivosti také ostré ředkvičky
13.04.2015 13:35
V omáčce I v polévce nahrazuji bílé víno dvěma kostkami cukru rozpuštěnými v trošce octa. Opravdu to funguje.
13.04.2015 13:35
Maso i drůbež před pečením posypu nepatrně moučkovým cukrem. Tak získá pěknou, křupavou a chutnou kůrčičku.
13.04.2015 13:35
Když nejde suchý salám dobře loupat, ponořím ho a půl minuty do studené vody. Pak jde sloupnout hladce.
13.04.2015 13:34
Nepříjemný zápach z ryby odstraním tím, že spolu s rybou smažím I očištěný, na malé kousky nakrájený brambor.  
Záznamy: 381 - 390 ze 404
<< 37 | 38 | 39 | 40 | 41 >>