Archiv článků

29.04.2015 12:45
Její chuť zvýrazní, když do mléka přidáte špetku nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Totéž platí o rýžovém nákypu. Uvidíte, že jídla budou mnohem lahodnější
18.04.2015 12:30
Aby vás chilli papričky tak pekelně nepálily, vyndejte z nich semínka. Lusky jednoduše nařízněte nožem  a semínka vyškrabte, nebo je na 15 minut ponořte do horkého mléka.
18.04.2015 12:28
Právě uvařený pudink zakryjte potravinovou fólií. Tak se k jeho povrchu nedostane kyslík a nevytvoří se škraloup. Anebo další možnost:  pudink můžete posypat zlehka cukrem.
18.04.2015 12:23
Místo smetany nebo crème fraîche použijte na zahuštění polévky netučný jogurt. Nezapomeňte jogurt vmíchat do polévky těsně předtím, než ji budete podávat. Neudělejte také častou chybu – polévku už dále nevařte. Jogurt by se pravděpodobně srazil.
18.04.2015 12:20
Aby květák zůstal po uvaření pěkně běloučký, nahradte polovinu vody na vaření mlékem. A co je důležité –  květák osolte až po uvaření! Sůl totiž nevytáhne  mléko z květáku a ten díky tomu zůstane bílý.
18.04.2015 12:18
Po dovaření maso zabalte asi na 15 minut do alobalu. Díky tomu se v něm šťáva rovnoměrně rozdělí a všechny plátky zůstanou hezky šťavnaté
18.04.2015 12:14
Je to francouzský trik, který platí při smažení na másle. Na pánev přidejte vždy i pár kapek oleje. Máslo jen tak nezhnědne, a co je hlavní – nebude prskat
18.04.2015 12:11
Nakrájet mozzarellu na pravidelné plátky je skoro umění. Aby i tento měkký sýr vypadal na talíři dobře, vložte ho před zpracováním zrhuba na 10 minut do mrazáku. Sýr ztuhne a půjde mnohem lépe krájet. 
13.04.2015 13:39
Křen bude stále čerstvý, uložíte-li ho v mrazáku. Kdykoli je potřeba, stačí zmrzlý křen nastrouhat a zbytek zas vrátit zpět. Pokud uchováváte křen v chladničce, záhy vyschne nebo zplesniví.
13.04.2015 13:38
Hořčice je skvělým doplňkem do studených i teplých omáček. Vylepší chuť jídel a díky horčičnému semínku usnadní trávení, například tučných mas.  Ale pozor! Hořčice ztrácí svoji ostrou chuť při teplotách vyšších mež 40 st., proto než ji přidáte do teplé omáčky, lehce ji zchlaďte.
Záznamy: 371 - 380 ze 404
<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>