Vločkový štrůdl bez lepku
22.09.2019 17:56
PŘÍPRAVA
Na těsto:
-
2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta
-
2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs)
-
2-3 lžíce tekutého medu
-
2 bílé neochucené jogurty
-
1/2 hrnku vody,
Na náplň:
-
4-5 nastrouhaných jablek
-
podle chuti mleté ořechy
-
skořicový cukr
-
rozinky
POSTUP
Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného.
Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme.
Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.
Zdroj a foto : Labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
24.09.2023 15:44
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25