Vepřové maso na mrkvi a pórku
13.01.2024 18:56
PŘÍPRAVA
-
½ kg vepřového masa
-
5 mrkví nakrájených na jemné nudličky
-
1 pórek
-
2 cibule
-
sůl, paprika, pepř, muškátový květ, kousek zázvoru
-
rajský protlak
-
1 lžíce cukru
Vepřové maso nakrájíme na kousky a dáme dusit.
Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, na kolečka nakrájenou cibuli. Lehce podlijeme a přidáme sůl a koření. Necháme dusit asi ¾ hodiny na mírném ohni.
V polovině přípravy přidáme protlak, lžíci cukru a podlijeme přiměřeným množstvím vody, aby se maso nepřipalovalo.
Jakmile je maso měkké dosolíme, popřípadě dopepříme. Podáváme s bramborem.
mš
Foto: pixabay
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
24.09.2023 15:44
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25