Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře
18.02.2024 10:46
PŘÍPRAVA
-
2 plátky ryby (každý po 250 g)
-
citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu
-
2 lžíce másla
Omáčka:
-
máslo
-
2 lžíce zeleného konzervovaného pepře
-
1 dl bílého nesladkého vína
-
200 g smetany
POSTUP
Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),
Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku.
Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
08.02.2023 10:51
01.02.2023 11:12
16.01.2023 11:24
29.12.2022 12:58
17.12.2022 13:34
26.11.2022 16:20
19.11.2022 18:16
07.11.2022 17:13
31.10.2022 12:55
20.10.2022 17:35