Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře

18.02.2024 10:46

PŘÍPRAVA

  • 2 plátky ryby (každý po 250 g)

  • citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu

  • 2 lžíce másla

Omáčka:

  • máslo

  • 2 lžíce zeleného konzervovaného pepře

  • 1 dl bílého nesladkého vína

  • 200 g smetany

POSTUP

Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),

Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku. 

Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

01.02.2023 11:12
29.12.2022 12:58
17.12.2022 13:34
26.11.2022 16:20
19.11.2022 18:16
31.10.2022 12:55
20.10.2022 17:35
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>