Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře
18.02.2024 10:46
PŘÍPRAVA
-
2 plátky ryby (každý po 250 g)
-
citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu
-
2 lžíce másla
Omáčka:
-
máslo
-
2 lžíce zeleného konzervovaného pepře
-
1 dl bílého nesladkého vína
-
200 g smetany
POSTUP
Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),
Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku.
Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
24.09.2023 15:44
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25