Treska nebo jiná mořská ryba s omáčkou ze zeleného pepře
18.02.2024 10:46
PŘÍPRAVA
-
2 plátky ryby (každý po 250 g)
-
citronová šťáva, sůl , lžíce solamylu
-
2 lžíce másla
Omáčka:
-
máslo
-
2 lžíce zeleného konzervovaného pepře
-
1 dl bílého nesladkého vína
-
200 g smetany
POSTUP
Plátky ryby osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odpočinout. Pak poprášíme solamylem a zprudka osmahneme v rozehřáté pánvi na másle z obou stran (2x3 minuty),
Mezitím na pánvi na másle prohřejeme slitý pepř, promícháme, podlijeme vínem a necháme probublat. Přilijeme smetanu, snížíme intenzitu prohřívání a za stálého míchání lehce zredukujeme omáčku.
Ochutnáme, dosolíme a trochu dopepříme podle potřeby. Můžeme ještě trochu okyselit citronovou šťávou. Rybu podáváme přelitou omáčkou s brambory.
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
21.01.2024 13:49
13.01.2024 18:56
01.01.2024 16:50
16.12.2023 18:28
06.12.2023 12:48
28.11.2023 22:42
21.11.2023 14:15
05.11.2023 19:08
29.10.2023 11:50
08.10.2023 13:46