Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou

12.09.2019 13:01

 

 

PŘÍPRAVA

 (pro 4 osoby)

  • 60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia

  •  1 lžička bílého vinného octa

  • 300 g špaldy

  • 1 lžíce medu

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 2 hrušky

  • svazek rukoly

  • sůl

  • pepř

 

POSTUP

Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout.

Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou. 

Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte. 

Gorgonzolu nakrájejte na kostičky. 

Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.
 

Zdroj a foto: labeta

 

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

01.01.2017 14:34
19.12.2016 22:18
16.12.2016 00:46
05.12.2016 18:11
29.11.2016 21:38
27.11.2016 14:13
21.11.2016 23:48
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>