Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou
12.09.2019 13:01
PŘÍPRAVA
(pro 4 osoby)
-
60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia
-
1 lžička bílého vinného octa
-
300 g špaldy
-
1 lžíce medu
-
4 lžíce extra panenského olivového oleje
-
2 hrušky
-
svazek rukoly
-
sůl
-
pepř
POSTUP
Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout.
Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou.
Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte.
Gorgonzolu nakrájejte na kostičky.
Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.
Zdroj a foto: labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
24.09.2023 15:44
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25