Rajčatová polévka

17.09.2020 14:07

PŘÍPRAVA

  • 1 kg rajčat

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 l masového vývaru

  • 1 lžička cukru

  • trochu octa

  • bazalka několik lístků

  • rukola několik lístků

  • hrst černých oliv na ozdobení

POSTUP

Rajčata nakrojte okolo stopky a ponořte do vařící vody. Dají se tak snadno oloupat. Vyjměte jadřince a nakrájejte na kousky.

Cibuli nasekejte na kostičky, česnek promačkejte lisem. Cibuli s česnekem nechte osmažit na oleji, pak ji zalijte asi 1 l masového vývaru, přidejte rajčata a vše vařte 15 minut. 

Poté přidejte 1 lžičku cukru krystalu a kapku octa, několik lístků bazalky. Rozmixujte dohladka v mixéru a ještě provařte.

Podávejte dozdobené zelenými lístky bazalky a rukoly, posypané nasekanými černými olivami.
 

Foto pixabay

 

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

01.01.2017 14:34
19.12.2016 22:18
16.12.2016 00:46
05.12.2016 18:11
29.11.2016 21:38
27.11.2016 14:13
21.11.2016 23:48
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>