Jedno perníkové těsto, tři různé moučníky

30.11.2020 17:29

Máte chuť na změnu, ale bojíte se velkého experimentování? Potom vsaďte na léta a lidmi osvědčenou klasiku, krabicový perník Vitana. Vonní jako domácí, je nadýchaný, ale výhodou je, že celá příprava i s pečením zabere maximálně hodinu. 

Nejčastěji se perník připravuje jako klasický litý řez s polevou, či s povidly. Pokud zrovna máte větší chuť na bábovku, nebojte se perníkovou směs nalít do bábovkové formy. Výsledek bude perfektní. Variací na perník je hned několik, přinášíme vám pár tipů.

 

Perníková bábovka s šípky

Na klasickou formu na bábovky vám vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Pro ozvláštnění přidejte nasekané šípky, které jsou plné vitamínu C.

 

Ovocný perníkový koláč s tvarohem

Tvarohová náplň:

~ 250 g polotučného tvarohu

~ 1 vejce 

~ 1 ks vanilkového cukru Vitana

~ 50 g cukru krupice

Kulatou formu vymažte máslem, vysypejte hrubou mouku a třetinu rozmíchané perníkové směsi nalijte na dno.  Přidejte hotovou tvarohovou náplň a sezónní ovoce. K perníku se například skvěle hodí blumy.

Perníkové muffiny s citronovou polevou

Muffiny mají jednu velkou výhodu – jsou rozdělené na porce, takže pokud pospícháte, jednoduše vezmete kus a můžete běžet do práce, školy, na výlet. Na dvanáct kousků opět vystačí jedna krabice perníkové směsi Vitana. Upečené muffiny je dobré ještě něčím ozdobit, třeba citronovou polevou.

 
 

RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN

21.11.2016 00:04
18.11.2016 15:45
15.11.2016 16:03
12.11.2016 23:08
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26