Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí
12.09.2019 12:43
PŘÍPRAVA
-
2 kg zralých hrušek
-
Ovocný pektin Labeta
-
100 g třtinového cukru
-
100 ml vody
-
3 lžíce medu
-
4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu
-
1 tyčinka celé skořice
-
kůru z 1,5 citronu
POSTUP
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min).
Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě
Zdroj a foto : labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
11.09.2022 20:05
06.09.2022 10:31
24.08.2022 10:22
23.08.2022 11:44
03.08.2022 13:46
21.07.2022 11:09
15.07.2022 11:56
15.06.2022 20:41
09.06.2022 19:25
31.05.2022 09:21
Záznamy: 41 - 50 ze 253