Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí
12.09.2019 12:43
PŘÍPRAVA
-
2 kg zralých hrušek
-
Ovocný pektin Labeta
-
100 g třtinového cukru
-
100 ml vody
-
3 lžíce medu
-
4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu
-
1 tyčinka celé skořice
-
kůru z 1,5 citronu
POSTUP
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min).
Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě
Zdroj a foto : labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
01.02.2023 11:12
16.01.2023 11:24
29.12.2022 12:58
17.12.2022 13:34
26.11.2022 16:20
19.11.2022 18:16
07.11.2022 17:13
31.10.2022 12:55
20.10.2022 17:35
26.09.2022 11:44
Záznamy: 31 - 40 ze 253