Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí
12.09.2019 12:43
PŘÍPRAVA
-
2 kg zralých hrušek
-
Ovocný pektin Labeta
-
100 g třtinového cukru
-
100 ml vody
-
3 lžíce medu
-
4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu
-
1 tyčinka celé skořice
-
kůru z 1,5 citronu
POSTUP
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min).
Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě
Zdroj a foto : labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
27.12.2016 20:58
19.12.2016 22:18
16.12.2016 00:46
09.12.2016 18:36
05.12.2016 18:11
02.12.2016 20:56
29.11.2016 21:38
27.11.2016 14:13
21.11.2016 23:48
21.11.2016 00:04
Záznamy: 241 - 250 ze 253