Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí
12.09.2019 12:43
PŘÍPRAVA
-
2 kg zralých hrušek
-
Ovocný pektin Labeta
-
100 g třtinového cukru
-
100 ml vody
-
3 lžíce medu
-
4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu
-
1 tyčinka celé skořice
-
kůru z 1,5 citronu
POSTUP
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min).
Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě
Zdroj a foto : labeta
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
07.08.2023 13:23
18.07.2023 20:59
11.06.2023 16:43
25.05.2023 16:49
02.05.2023 17:11
11.04.2023 17:54
27.03.2023 17:23
08.03.2023 16:03
23.02.2023 18:25
08.02.2023 10:51
Záznamy: 21 - 30 ze 253