Houbová smetanová omáčka s hovězím masem a rýží
03.01.2020 21:54
PŘÍPRAVA
-
1 cibule
-
250 g hub - možná je i směs sušených a žampionů
-
150 g smetany
-
sůl, kmín, pepř
-
2 lžíce hladké mouky
-
2 lžíce másla
POSTUP
Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, nechte na něm zesklovatět cibuli.
Přidejte namočené sušené houby nebo nakrájené žampiony -– dá se použít i směs, bude lépe chutnat. Promíchejte, osolte a přidejte drcený kmín a pepř. Přidejte lžíci hladké mouky a promíchejte na hladší jíšku. Zasmahněte a vlijte smetanu. Povařte, dochuťe solí a pepřem.
Omáčka se dá podávat s masem i bez masa. Jako příloha je vhodná rýře nebo těstoviny.
Foto: pixabay
Čekejte prosím...
RECEPTY PRO DNEŠNÍ DEN
21.01.2024 13:49
13.01.2024 18:56
01.01.2024 16:50
16.12.2023 18:28
06.12.2023 12:48
28.11.2023 22:42
21.11.2023 14:15
05.11.2023 19:08
29.10.2023 11:50
08.10.2023 13:46