Kuřecí prso s hříbkovou omáčkou

22.04.2024 19:07

PŘÍPRAVA

  • 4 porce kuřecí prsa

  • 4 plátky šunky

  • 4 plátky sýra

  • sůl, pepř

  • cibule

Na omáčku

  • hříbky, olej, 1 cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, kmín

  • 250 g sladké smetany

  • 1 lžíce hl. mouky

  • sůl, pepř

POSTUP

Porce kuřecího masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme plátek šunky a sýra. Lehce zavineme a poprášíme moukou.

 Osmahneme ze všech stran na oleji v pekáčku, kde se již lehce zpěnila cibulka, podlijeme a několik minut podusíme. Zapečeme v troubě. 

Na pánvi mírně osmažíme cibulku, přidáme koření a houby. Podlijeme a necháme dusit, dokud houby nezměknou. Nakonec vlijeme smetanu s jednou lžící hladké mouky a za stálého míchání omáčku zahustíme. Omáčkou přeléváme servírované maso na talíři.

Foto: pixabay