
Paštika z tofu

Potřebujete:
-
400 g bílé tofu
-
200 g uzené tofu
-
2 velké cibule
-
2 lžíce oleje
-
1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
-
4 stroužky česneku
-
snítka tymiánu
-
sůl
-
4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
-
špetka sušeného zázvoru
-
špetka majoránky
-
špetka muškátového květu
-
mletý kmín
-
pepř
Postup:
-
Ve větší pánvi nechte na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidejte utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečte.
-
Přidejte rozdrcené bílé i uzené tofu a opečte dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uveďte k varu a vypněte. Hmota by měla být vlhká. Nechte vychladit. Smíchejte s cizrnou i s nálevem a majonézou.
-
Ponorným mixerem nebo v robotu umixujte dohladka. Pastu dochuťte solí a kořením. Podává se s chlebovými toustíky.