
Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta z celozrnné pšeničné mouky, díky které má nadýchanou porézní střídu, a z celozrnné žitné mouky, které vděčí za vláčnost.
Obohacená záparou (speciální směs máčených a tepelně upravených cereálií a semínek). Z kamenné pece.
|
-
Potřebujete:
-
Celozrnné bagety se záparou a ovesnými vločkami
-
Dýně oranžová nejlépe hokaidó 1-1,2 kg
-
Olivový olej
-
1 velká cibule
-
ředkvička
-
Římský kmín 1kávová lžička
-
Sůl a pepř dle chuti
-
Třtinový cukr 1kávová lžička
-
Kvalitní sušená tenčí papriková klobáska cca 300g
-
Jalapenos papričky 1 plechovka (1 kolečko na porci)
Postup:
-
Dýni oloupejte a očistěte od semen, přidejte cibuli a vše nakrájené na menší kousky dejte na pečící papír na plech.
-
Pokapte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte římským kmínem a cukrem. Vše na plechu řádně promíchejte a dejte do předehřáté trouby péct na cca 180°C do změknutí – asi 10-15 min.
-
Po vychladnutí vše poctivě rozmixujte na hladké pyré. Cukrářským sáčkem dekorujte kolečka nakrájené bagety, dozdobte kolečkem klobásky a nakládané papričky jalapenos. Můžete přidat snítku koriandru.
Zajímavé tipy šéfkuchaře
Michala Suchánka, hlavního pekaře La Lorraine a šéfkuchaře blogu DOKŘUPAVA.CZ