Po zradě přátel mám strach z lidí

22.01.2018 10:38

Mám za sebou několik špatných zkušeností s lidmi, kteří mě podvedli a bojím se dalších zklamání. 

Velkou ránu mi zasadili dva, mně nejbližší lidé – nejlepší kamarádka a bývalý partner. Už předem se děsím nových přátelství, mám strach, že mě ti lidé znovu nějak ublíží.

Vztahuji to nejen na mé nejbližší okolí, ale už i na spolupracovníky, sousedy aj. Jsem hodně důvěřivá a nepoznám hned člověka, který toho zneužije. Nevím, jak totho strachu zbavit.     Kateřina M., Slaný

 

Vaši špatnou zkušenost nevztahujte na všechny lidi kolem sebe. Jistě, byla to smůla natrefit hned na dvě osoby, které vás podvedly, ale "nikdo není dokonalý", každý máme v sobě síly dobré i špatné. 

Záleží jen na nás, jak se dokážeme se "svými démony" poprat. Nevěřte tomu, že všichni lidé jsou špatní a tudíž od nich nemůžete nic očekávat. Buďte toleratní k lidským slabostem, i vy je máte. 

Ovšem s těmi, kteří vám vědomě ubližují, se rozejděte. Je to jediný způsob, jak se zbavit strachu. Nejste sama, většina z nás se setkala s člověkem, kterému jsme věřili a on se nezachoval fér. Ale život jde dál. 

A jak nejlépe poznáte, komu důvěřovat? Všímejte si, jak se chová k druhým a co o nich říká. Obdobně bude zacházet i s vámi.