Sýrový dort s hříbkami

 
 

Suroviny:

  • listové těsto

  • 40 g másla 

  • 50 g mouky

  • ¼ l mléka

  • 200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia 

  • 2 vejce

  • 150 g hříbků nakrájených na malé kousky

  • sůl

Postup:

  1. Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň. 

  2. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku. 

  3. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit do bešamelu, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby. Nakonec vmíchejte 2 žloutky a následně sníh ze 2 bílků. 

  4. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péct do trouby rozehřáté na 180° na asi 25 minut.

< Zpět