Trhanec

PŘÍPRAVA

  • 500 ml mléka

  • 250 g polohrubé mouky

  • 4 vejce

  • 50 g cukru

  • sůl

  • 35 g másla

  • 50 g rozinek

  • maliny, ostružiny, červený rybíz

  • moučkový cukr

  • 2 lžíce rumu

  • máslo na smažení palačinek

POSTUP

Mléko nalijeme do mísy, přidáme mouku a rozšleháme. Po jednom přidáváme žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.

Dvě lžíce másla rozpustíme ve větší pánvi, pak do ní nalijeme těsto a vytvoříme silnější palačinku. Opečeme z obou stran. Z dávky těsta vytvoříme několik palačinek.

 V jiné pánvi necháme lehce prohřát maliny a další ovoce s cukrem, vlijeme rum a alkohol necháme rychle odpařit. Upečené palačinky natrháme vidličkou na kousky , přelijeme ovocnou směsí a pro ozdobu přidáme i několik kousků dalšího čerstvého ovoce. Podává se teplé.

Foto: pixabay

 

< Zpět