Chřest se sýrem Gran Moravia

 

 

Ingredience:

  • 1 svazek zeleného chřestu

  • 100 g strouhaného sýru Gran Moravia nebo Tre Corti (z La Formaggeria Gran Moravia)

  • 100 g italského špeku nakrájeného na tenké plátky

  • Extra panenský olivový olej na vytření pekáčku

Postup:

Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý. 

Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu. 

Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu obalte v tyrolském špeku. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Zasypte bohatě sýrem Gran Moravia, a nakonec zakápněte olivovým olejem. 

Pečte v troubě na 180 °C do lehkého zezlátnutí sýra. 

Podávejte s bagetkou 

 

Foto:  La Formaggeria Gran Moravia

< Zpět